Obrazovka s aplikací

KU GASTRO VZDĚLÁNÍ

Přineseme moderní gastronomické vzdělávání do vaší školy

Úroveň gastronomie spočívá v lidech, kteří ji tvoří, vyučují a studují. Proto jsme navrhli program KU Vzdělávání, jehož cílem je pomocí moderních vzdělávacích nástrojů zásadně zvýšit kvalitu výuky gastronomie na českých školách.

Jak zlepšit úroveň gastronomického vzdělávání na vaší škole

Moderní vzdělávací nástroje


KOMPEXNÍ VÝUKOVÝ NÁSTROJ

Výukový nástroj Kulinářského umění učí vaše studenty kulinářským technikám formou videokurzů. Každý kurz navíc obsahuje online kvíz, díky kterému můžete sledovat pokrok vašich studentů.

Výukový nástroj

KNIHOVNA PROFESIONÁLNÍCH RECEPTŮ S KALKULACEMI

Digitální knihovna obsahuje detailně popsané recepty vyvinuté šéfkuchaři v moderním gastro studiu a na profesionálních gastro zařízeních. Každý recept navíc obsahuje nákladové kalkulace (food cost), který studenty naučí ekonomiku vaření.

Knihovna receptů

AKADEMIE KU PRO PEDAGOGY S AKREDITACÍ

Pro učitele a pedagogické pracovníky pořádáme v rámci DVPP akademii zaměřenou na praktický trénink kulinářských technik. S naší Akademií KU, která má akreditaci MŠMT, máte jistotu, že vaši učitelé budou učit gastronomii dle nejvyšších standardů.

Akademie pedagog

AKADEMIE KU PRO TALENTOVANÉ STUDENTY

Akademie KU je tu pro talentované studenty, které se chtějí učit novým technikám a rozvíjet své kulinářské dovednosti. V rámci tohoto programu se dostanou pod vedení zkušených profesionálů z oboru a prakticky si vyzkouší všechny kulinářské techniky.

Akademie student

KU Vzdělávání modernizuje české gastronomické školství

Ilustrační obrázek průběhu vzdělávání kuchařů

KU Vzdělávání

Komplexní výukový nástroj jak pro pedagogy, tak pro studenty

Dokonalé zvládnutí kulinářských technik

Recepty a techniky zahrnující moderní českou i světovou kuchyni

Postupy přípravy včetně foto a video návodů

Nákladové kalkulace (food cost) a výživové hodnoty

Stále aktualizovaný obsah bez reklamy

Pedagog má plný přehled o pokroku svých studentů

Intuitivní a dostupný 24/7

Praktické semináře v rámci Akademie KU pro pedagogy

Akreditace MŠMT pro DVPP

Praktické semináře v rámci Akademie KU pro talentované studenty

Přidejte se k tisícům studentů, kteří KU vzdělávání používají a doporučují

80+


Zapojených škol

5600+


Spokojených studentů

100+


Receptů

800+


Minut výukových videí

Vzdělávací program KU je skvělý projekt, který má velkou budoucnost. Je skvělé, že se zapojuje čím dal víc škol a žáků, protože v KU se naučíte vše, co by měl mladý kuchař, který chce být úspěšný, umět a znát. Soutěž KU YOUNG CHEF je skvělá příležitost potkat zkušené šéfkuchaře, kteří nám předávají své bohaté zkušenosti.

Vojta Petržela

Absolvent HŠ Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Učit se zastaralé receptury jako básničku mě nikam neposune, ale znalost všech kulinářských technik a postupů ano. A v Kulinářském umění jsou všechny kulinářské techniky a postupy detailně a srozumitelně vysvětlené, popsané a natočené.

Filip Ruprecht

Absolvent SŠ a VOŠ cestovního ruchu, České Budějovice

KU nastavuje standardy ve vzdělávání v kuchařském oboru a zajišťuje, aby se studenti dokázali uplatnit i v praxi.

Pavlína Roubíčková

Pedagog, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Vyřadili jsme učebnice. Naše zkušenost je, že žáci nejsou stejně plně schopni pracovat s publikacemi. Způsob videí rozdělených na jednotlivé sekce, rekapitulace a kvízy nám pro ně připadají nejjednodušší a nejpřístupnější.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Líbí se mi, že se na vybraných českých školách konečně vyučuje profesionální gastronomie formou, která je běžná na světových gastronomických školách.

Patrik Lexa

Absolvent SOU U Krbu
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Výuka kulinářských technik mi umožnila vytvářet si vlastní recepty. Online forma Kulinářského umění má výhodu v tom, že si videa můžu zapnout kdekoli a kdykoli a zároveň u toho vařit.

Hana Budková

Absolventka HS Poděbrady

Kulinářské umění jsme zavedli jako povinnou e-učebnici pro studenty i učitele. S nápadem moderního přístupu k výuce jsem nepřišla já, ale učitelé. Jsme stále nadšení.

Jana Poláková

Ředitelka, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Naši učebnu pro praktickou výuku jsem vybudovala přímo na míru Kulinářskému umění.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Já vždycky říkám, že kuchař musí vidět, jak se základ dělá. Dřív měli klasické normy a žák neviděl nic. Nyní máme učebnu s dataprojektorem, kde si videa pouštíme. A píšeme přes KU i písemky. Za nás parádní!

Ladislav Pertl

Pedagog, SŠ Litoměřice
Fotografie pokrmu

Garanti programu KU Vzdělávání

Fotografie Jiří Roith

Jiří Roith

Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění. Diplom v oboru „Culinary Arts and Restaurant Management“ získal na gastronomické škole The International Culinary Schools at The Art Institutes“, ve Vancouveru v Kanadě. Je držitelem sommeliérského certifiátu level 2 na WSET (Wine & Spirit Education Trust) London. Je velkým fanouškem kulinářských technik, které definoval Georges Auguste Escoffier. Vaření od základu z čerstvých a lokálních surovin, které miluje, ho inspirovalo k založení gastronomického konceptu "Z farmy na stůl".

Fotografie Zdeněk Křížek

Zdeněk Křížek

Vášeň pro vaření již od dětství, praxe v luxusních hotelích a láska k asijské kuchyni se zúročila, když v roce 2006 otevíral hotel Mandarin Oriental a od roku 2015 šéfoval kuchyni restaurace a baru Spices. Poté strávil téměř 5 let na pozici hlavního šéfkuchaře sítě OREA Hotels & Resorts. Nyní ho můžete potkávat v Sensa fine food bistro v centru Prahy.

Více o nás

Naše vzdělávací aktivity

KATALOG GASTRONOMICKÝCH A HOTELOVÝCH ŠKOL

KATALOG GASTRONOMICKÝCH A HOTELOVÝCH ŠKOL

Získejte přehled o středním gastronomickém vzdělání v České republice. Nic totiž neprospívá našemu oboru jako vzájemné sdílení zkušeností.

KU YOUNG CHEF – SOUTĚŽ PRO TALENTOVANÉ STUDENTY

KU YOUNG CHEF – SOUTĚŽ PRO TALENTOVANÉ STUDENTY

Nominujte své nadané žáky do každoroční soutěže a nastartujte jim úspěšnou kariéru v gastronomii.

Zjistit více

Buďte součástí změny v gastronomii

Ozvěte se nám a my vám ukážeme některý z programů Kulinářského umění v akci a pomůžeme s jeho implementací. Navíc vám dáme 14 dní na vyzkoušení.

Nakoukněte pod pokličku Kulinářského umění na bezplatném workshopu!

Naše online workshopy slouží jako místo, kde vám představíme možnosti KU Vzdělávání, informujeme o novinkách a sdílíme mezi sebou zkušenosti ze zavádění nových metod výuky ve školách.

Zobrazit termíny
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde