Obrazovka s aplikací

KU AKADEMIE PROFESIONÁL

Profesionální vzdělávací semináře pro školní stravování

Školní kuchař/ka má jednu z nejdůležitějších prací v gastronomii. Vyživuje tělo i duši těch nejdůležitějších strávníků. Našich dětí. Dopřejte svému kuchařskému týmu profesionální a systematické vzdělávací semináře, díky kterým získají znalosti a dovednost, které jim umožní nabízet našim dětem gastronomicky atraktivní a výživově vyvážená jídla.

Vyzkoušet zdarma

Špičkový trénink produkuje špičkové kuchaře

Většina dnešních kuchařů byla vyučela dle zastaralých norem a receptur, které nejsou optimální pro moderní gastronomii. Proto jsme vyvinuli špičkový tréninkový proces založený na výuce dle kulinářských technik, který je moderním standardem na školách a v restauracích v gastronomicky vyspělých zemích. Udělejte ze svých kuchařských týmů odborníky na školní stravování, kteří budou budou své řemeslo dělat s láskou a hrdostí.

Vyzkoušet zdarma
fotka z Akademie KU

Praktické kurzy, kterých se účastníme nás naučily úplně vyřadit umělá dochucovadla a práškové směsi a dětem podávat chuťově a výživově vyvážená jídla. Recepty jsou přehledné a detailně popsané.

MONIKA JELÍNKOVÁ

Vedoucí školní jídelny, ZŠ Hostivice
fotka z Akademie KU

Praktické kurzy KU jsou užitečné především tím, že jsou „živé“. Moc se mi líbí, že při kurzech diskutujeme nad tím, co právě připravujeme. Navíc profesionální kuchaři nezištně přidávají ještě své další zkušenosti získané praxí. To jsou pro mě neocenitelné informace.

Školní jídelna, ZŠ Kunratice 1
fotka z Akademie KU

Na kurzech vidíme, že je možné zkoušet věci nové, opouštět své staré zvyklosti a prostě se nebát nabízet dětem atraktivní jídla, která jsou navíc výživově vyvážená.

Školní jídelna, ZŠ Kunratice

Nejprofesionálnější praktické semináře kulinářských technik v Česku

Zkušení šéfkuchaři a pekaři předají vašim kuchařským týmům praktické dovednosti a znalosti potřebné pro zavedení moderního, atraktivního a výživově vyváženého školního stravování. Navíc se kuchaři/ky společně setkají mimo běžné pracovní povinnosti, což podporuje motivaci a sdílení zkušeností.

  • 2 roky, každý rok 5 seminářů
  • 10 tematických seminářů
  • Profi gastro studia v Praze a Brně
Vyzkoušet zdarma
fotka z Akademie KU
fotka z Akademie KU
fotka z Akademie KU

Lektoři KU Akademie

Portrét pana Roitha

Jiří Roith

Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění. Diplom v oboru „Culinary Arts and Restaurant Management“ získal na gastronomické škole The International Culinary Schools at The Art Institutes“, ve Vancouveru v Kanadě. Je držitelem sommeliérského certifiátu level 2 na WSET (Wine & Spirit Education Trust) London. Je velkým fanouškem kulinářských technik, které definoval Georges Auguste Escoffier. Vaření od základu z čerstvých a lokálních surovin, které miluje, ho inspirovalo k založení gastronomického konceptu "Z farmy na stůl".

portrét pana Křížka

Zdeněk Křížek

Vášeň pro vaření již od dětství, praxe v luxusních hotelích a láska k asijské kuchyni se zúročila, když v roce 2006 otevíral hotel Mandarin Oriental a od roku 2015 šéfoval kuchyni restaurace a baru Spices. Poté strávil téměř 5 let na pozici hlavního šéfkuchaře sítě OREA Hotels & Resorts. Nyní ho můžete potkávat v Sensa fine food bistro v centru Prahy.

portrét paní Košťálové

Alexandra Košťálová

Láska k výživě ji přivedla ke studiu Výživy člověka na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Je autorkou ve své době prvního kurzu pro děti s nadváhou a jejich rodin v ČR. Tématu dětské výživy a popularizace výživy se věnuje celý svůj profesní život. Posledních 10 let je odbornicí na školní stravování. Je autorkou projektu Zdravá školní jídelna a hlavní manažerkou projektu Máme to na talíři, který vyvíjí konkrétní nástroje ke zvýšení kvality školního stravování. Vzdělávání personálu školních jídelen je jednou z klíčových oblasti tohoto projektu.

Profesionální vzdělávací plán

Seminář 1

Práce s noži, krájení, broušení. Vývary

Seminář 2

Základní omáčky. Polévky

Seminář 3

Vejce a snídaně

Seminář 4

Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví

Seminář 5

Domácí pasta a gnocchi

Seminář 6

Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.

Seminář 7

Ryby a mořské plody

Seminář 8

Zelenina, saláty. Studená kuchyně

Seminář 9

Metody vaření - suché a vlhké teplo

Seminář 10

Pekařské a cukrářské základy

obrázek z KU Young CHEF

Zúčastněte se jednoho z našich seminářů jako host!

Chcete vidět naživo jak probíhají semináře KU Akademie? Rádi vás na jeden vámi vybraný seminář pozveme. Dostanete možnost vidět naše lektory i studenty v praxi a zodpovíme vám všechny vaše otázky. Příliš dlouho ale neotálejte, počet míst je omezený!

Registrovat se

Co říkají absolventi KU Akademie?

Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu

Kulinářské umění je pro naši školní jídelnu velmi přínosné. Na stránkách KU je vždy plno výborných nápadů a jednoduchých receptu, které nám ulehčuji sestavování jídelníčku pro děti. Přístup KU týmu je vždy profesionální a lidský a spolupráce nás baví.

MONIKA JELÍNKOVÁ

Vedoucí školní jídelny, ZŠ Hostivice
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Video kurzy kulinářských technik jsou motivační. Po jejich shlédnutí chcete přirozeně danou kulinářskou techniku a recept vyzkoušet. Kdo do KU jednou nahlédne, bude se do něj určitě vracet! Recepty jsou přehledné a přizpůsobené vaření ve školních jídelnách.

Školní jídelna, ZŠ Kunratice

Kurzy, kterých se účastníme a videokurzy kulinářských technik nás naučily úplně vyřadit umělá dochucovadla a práškové směsi a dětem podávat výživově a chuťově vyvážená jídla. Recepty jsou přehledně a detailně zpracované pro každodenní vaření ve školní jídelně.

Základní škola, Hostivice
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu

Jedna cena, neomezený přístup

Roční licence kulinářského umění

2 990 Kč bez DPH

Co získáte?


800+ minut video kurzů kulinářských technik


1000+ Interaktivních kvízových otázek


Rostoucí databáze receptů


Pracovní postupy s foto a video návody


Nákladové kalkulace (food cost)


Zakoupit licenci

Vyzkoušejte kulinářské umění na 14 dní zdarma. Bez závazků.
Bez platební karty.

Vyzkoušejte zdarma
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde