Přihlášení

nebo

Facebook


Zapomenuté heslo

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Registrační údaje

Pro zakoupení licence se prosím zaregistrujte, vyplňte níže uvedená pole a stiskněte potvrdit.
Být registrovaný se vyplatí, získáte další video kurz
zdarma!

nebo

Facebook

ČLENSTVÍ
Naučte se s námi techniky Kulinářského umění...
Úvod Kurzy
Hledat
Zobrazit: karty seznam

Kategorie: "Rýže, obiloviny a luštěniny" zpět

přehrát
Vaření rýže - risotto metoda

Vaření rýže - risotto metoda

8 video bloků / 18:35 minut

Vstoupit na kurz

Risotto metoda je jedním ze 4 způsobů vaření rýže. V této lekci se naučíme, jak krok po kroku, touto metodou připravit základní autentické italské risotto. Víte, jak vzniká krémová konzistence risotta? Toto a mnoho dalšího se v této lekci naučíte.

přehrát
Jak připravit polentu

Jak připravit polentu

5 video bloků / 12:13 minut

Přehrát ukázku

Polenta je pokrm italského původu, který se připravuje vařením kukuřičné mouky v horké tekutině, dokud nezměkne a není krémová. Ukážeme si různé druhy kukuřičné mouky a správné poměry při jejím vaření v různých tekutinách, jako je mléko nebo vývar. Naučíme se jak polentu připravit krok po kroku.

připravujeme
Jak uvařit obiloviny a luštěniny

Jak uvařit obiloviny a luštěniny

0 video bloků / 0:00 minut

Budeme natáčet v listopadu 2019, dostupné bude do konce prosince 2019.

přehrát
Rýže - anatomie, zpracování a druhy

Rýže je jednou ze základních surovin, která se pěstuje na rýžových polích hlavně v Asii a Africe a konzumuje se doslova po celém světě. Její příprava je velmi jednoduchá a v této lekci si ukážeme její anatomii a zpracování včetně základního rozdělení na krátkozrnnou a dlouhozrnnou.

přehrát
Rýže - vaření a dušení

Rýže - vaření a dušení

8 video bloků / 15:38 minut

Přehrát ukázku

Rýže je jednou ze základních surovin, která může být připravena čtyřmi základními metodami, mezi které patří dušení, vaření, pilaf a risotto. Každá z těchto metod nabízí velmi rozdílné výsledky v chuti a textuře a každá vyžaduje různé druhy rýže. V této lekci se zaměříme na metodu vaření a dušení.

přehrát
Vaření rýže - pilaf metoda

Vaření rýže - pilaf metoda

5 video bloků / 12:05 minut

Přehrát ukázku

Vaření rýže pilaf metodou je jednou ze 4 základních metod přípravy rýže, mezi které patří dušení, vaření a risotto metoda. Je vhodná pro přípravu široké škály obilovin, my se ale zaměříme na vaření rýže, která je nejrozšířenější.

přehrát
Vaření rýže - variace risotta

Jakmile zvládneme přípravu základního italského risotta, můžeme začít experimentovat s jeho variacemi. Ukážeme si, jak variace risotta připravit z různých omáček, pyré a dalších ingrediencí jako jsou například houby, šafrán, zelenina nebo chřest.

 

Partneři Kulinářského umění

BidvestPerfect Canteen DickKulinářská akademie Intergast Nespresso Asociace kuchařů a cukrářů ČR  
 
Všichni partneři