Registrační údaje

Pro zakoupení licence se prosím zaregistrujte, vyplňte níže uvedená pole a stiskněte potvrdit.
Být registrovaný se vyplatí, získáte další video kurz zdarma!

Vyplňte e-mail, na který chcete provést registraci.
Vyplňte heslo, kterým se budete přihlašovat.

Vyberte, prosím, zda jste:

Vyberte své zaměření.

Bez souhlasu se zpracováním údajů to nepůjde :-/

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Tmavý kuřecí vývar

Počet porcí: (velikost porce 1L)

4 kg Kuřecí kosti (korpusy)
1 kg Kuřecí kosti (krky)
500 g Cibule včetně slupky
250 g Mrkev
250 g Řapíkatý celer
10 g Česnek celý
1 g bobkový list
20 g Stonky plocholisté petřžele
5 g Pepř černý celý
50 ml Rostlinný olej
10 g Rajčatový protlak doppio c.
10 g Tymián

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 2390 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Kuřecí kosti naskládáme na plech, potřeme je rostlinným olejem a dáme je péct do trouby nastavené na 180 - 200°C.
  2. Kosti v průběhu pečení kontrolujeme a otočíme je, aby se opekly rovnoměrně.
  3. Když jsou kosti opečené dozlatova, vyndáme je z trouby a necháme vychladnout.
  4. Opečené kuřecí kosti naskládáme do dostatečně velkého hrnce a zalijeme studenou vodou.
  5. Sporák nastavíme na střední intenzitu a kosti s vodou postupně přivedeme k mírnému varu.
  6. Když se vývar lehce vaří, sporák nastavíme na mírnou intenzitu a necháme ho jen lehce probublávat.
  7. Z povrchu vývaru pravidelně sbíráme sraženou bílkovinu a nečistoty a vývar takto vaříme 3 - 4 hodiny.
  8. Zeleninu (cibuli, mrkev, řapíkatý celer) nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm.
  9. Dostatečně velkou nerezovou pánev nebo hrnec necháme na středním plamenu rozehřát, nalijeme do ní rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
  10. Do rozpáleného oleje vložíme zeleninu, kterou necháme dozlatova orestovat. Ke konci restování přidáme do zeleniny rajčatový protlak, který také krátce orestujeme.
  11. 2 - 3 hodiny před koncem vaření přidáme do vývaru všechnu orestovanou zeleninu s rajčatovým protlakem.
  12. V tuto chvíli do vývaru přidáme také všechny bylinky (česnek, bobkový list, stonky plocholisté petržele, černý pepř celý, tymián)
  13. Vývar dále vaříme na mírném ohni další 2 - 3 hodiny a z povrchu čistíme sražené nečistoty.
  14. Když je vývar hotový, scedíme ho přes jemné síto a zchladíme buď ve vodní lázni s ledem, nebo v šokeru.
  15. Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 4°C.
Expedice
  1. Toto je jen základní vývar, který dále využíváme v jednotlivých recepturách.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde