Registrační údaje

Pro zakoupení licence se prosím zaregistrujte, vyplňte níže uvedená pole a stiskněte potvrdit.
Být registrovaný se vyplatí, získáte další video kurz zdarma!

Vyplňte e-mail, na který chcete provést registraci.
Vyplňte heslo, kterým se budete přihlašovat.

Vyberte, prosím, zda jste:

Vyberte své zaměření.

Bez souhlasu se zpracováním údajů to nepůjde :-/

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Bešamel základní

Počet porcí: (velikost porce 100 ml)

60 g Máslo
60 g mouka hladká
1 L mléko plnotučné
100 g Cibule
2 g muškátový oříšek
10 g Česnek
1 g bobkový list

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 2390 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Studené plnotučné mléko nalijeme do rendlíku a přidáme do něj cibuli, česnek, bobkový list a nastrouhaný muškátový oříšek
  2. Mléko s aromatickými ingrediencemi necháme na mírném ohni přivést k mírnému varu a pravidelně ho mícháme, aby se nám nepřichytilo.
  3. Jakmile se mléko začne mirně vařit, rendlik sundáme ze sporáku, přiklopíme pokličkou a necháme stát, aby se chutě aromatických ingrediencí uvolnily do mléka.
  4. Mléko scedíme a necháme chladnout.
  5. Sporák nastavíme na mírnou intenzitu a rendlík s větším průměrem necháme krátce zahřát. Do rendlíku přidáme máslo a necháme ho rozpustit.
  6. Do rozpuštěného másla přidáme mouku a vařečkou ji promícháme s máslem. Takto vytvořenou jíšku vaříme asi 2 minuty.
  7. Do horké bílé jíšky začneme po částech nalévat teplé ochucené mléko, které postupně promícháváme s jíškou do té doby, než nepřídáme všechno mléko.
  8. Takto vytvořený bešamel vaříme za častého míchání na mírném ohni přibližně 15 - 20 minut.
  9. Když je bešamel příliš hustý, můžeme ho zředit teplým mlékem. Když je příliš řidký, vaříme ho delší dobu, než dosáhneme požadované konzistence.
  10. Bešamel dochutíme solí a bílým pepřem.
  11. Na závěr můžeme bešamel ještě přecedit přes jemné síto, abychom se ujistili, že v něm nezůstanou žádné hrudky.
  12. Bešamel zchladíme a skladujeme přikrytý v lednici.
Expedice
  1. Toto je jen základní bešamel, který používáme do dalších receptur. Ze základního bešamelu můžeme připravit širokou škálu jeho variací.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde