Přihlášení

nebo

Facebook


Zapomenuté heslo

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Registrační údaje

Pro zakoupení licence se prosím zaregistrujte, vyplňte níže uvedená pole a stiskněte potvrdit.
Být registrovaný se vyplatí, získáte další video kurz
zdarma!

nebo

Facebook

ČLENSTVÍ
Naučte se s námi techniky Kulinářského umění...
Úvod Receptury Základní risotto vegetariánské (ze zeleninového vývaru)

Základní risotto vegetariánské (ze zeleninového vývaru)

Ingredience na 10 porcí

3 L Zeleninový vývar
180 ml Olivový olej
500 g Cibule
1 kg Rýže Carnaroli
200 ml Bílé víno
25 g Česnek
Receptura s kalkulací (Online)
Hodnotili 2 uživatelé

Pracovní postup

Příprava
  1. Sporák nastavíme na nízkou intenzitu a nerezový hrnec s tlustým dnem a větším průměrem necháme zahřát.
  2. Přidáme olivový olej, také necháme zahřát a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
  3. Zesklovatělou cibuli zalijeme asi 250 ml zeleninového vývaru, který necháme kompletně vyvařit, aby nám v hrnci zase zůstala jen cibule s olejem.
  4. Do hrnce s cibulí přidáme všechnu rýži najednou a důkladně promícháme, aby se všechna zrnka rýže obalila olejem a necháme orestovat, asi 3 minuty.
  5. V tuto chvíli přidáme najemno nakrájený česnek a necháme jen krátce orestovat.
  6. Když je rýže s česnekem orestovaná, přilijeme teplé víno (25°C) a necháme vyvařit. V tuto chvíli zvýšíme intenzitu sporáku na středně vysokou.
  7. Po vyvaření všeho vína přilijeme do rýže první naběračku horkého zeleninového vývaru a za pravidelného míchání ji necháme vyvařit.
  8. Tento postup opakujeme dokud rýže není předvařena do jedné poloviny, asi 10 - 15 minut.
  9. V tuto chvíli předvařenou rýži rozprostřeme na čistý plech a necháme vychladnout. Máme-li šoker, zchladíme předvařenou rýži v šokeru.
Expedice
  1. Toto je jen základní risotto, expedice je vždy popsaná u konkrétního risotta.

 

Bidvest Asociace kuchařů a cukrářů ČR CPI Hotels Intergast Dick Grosseto Grosseto