Registrační údaje

Pro zakoupení licence se prosím zaregistrujte, vyplňte níže uvedená pole a stiskněte potvrdit.
Být registrovaný se vyplatí, získáte další video kurz zdarma!

Vyplňte e-mail, na který chcete provést registraci.
Vyplňte heslo, kterým se budete přihlašovat.

Vyberte, prosím, zda jste:

Vyberte své zaměření.

Bez souhlasu se zpracováním údajů to nepůjde :-/

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Vaření rýže - risotto metoda

Jakou pánvičku je správné použít pro přípravu risotta?

Jakou pánvičku je správné použít pro přípravu risotta?

Při používání risotto metody je nejlepší použít pánev s ..... průměrem, který umožní stálé a rovnoměrné vypařování tekutiny.

Při používání risotto metody je nejlepší použít pánev s ..... průměrem, který umožní stálé a rovnoměrné vypařování tekutiny.

Které typy rýží nebo typy obilovin se používají na přípravu tradičního italského risotta?

Které typy rýží nebo typy obilovin se používají na přípravu tradičního italského risotta?

Autentické risotto může být připraveno pouze z rýže Arbario.

Autentické risotto může být připraveno pouze z rýže Arbario.

Rýže na risotto má omezenou trvanlivost.

Rýže na risotto má omezenou trvanlivost.

Který typ z níže uvedených obilovin je nejvhodnější na přípravu pokrmu risotto metodou?

Který typ z níže uvedených obilovin je nejvhodnější na přípravu pokrmu risotto metodou?

Při přípravě risotta by mělo 250 g syrové rýže stačit pro přípravu risotta jako hlavního chodu pro ..... osob.

Při přípravě risotta by mělo 250 g syrové rýže stačit  pro přípravu risotta jako hlavního chodu pro ..... osob.

Před přípravou risotta je velice důležité propláchnout rýži a obiloviny tekoucí čistou vodou.

Před přípravou risotta je velice důležité propláchnout rýži a obiloviny tekoucí čistou vodou.

Poměr tekutiny a rýže při přípravě risotto metodou není pevně stanovený, ale obecně platí, že je dobré začít s:

Poměr tekutiny a rýže při přípravě risotto metodou není pevně stanovený, ale obecně platí, že je dobré začít s:

Při používání risotto metody musí být přidávaná tekutina:

Při používání risotto metody musí být přidávaná tekutina:

Při používání risotto metody používáme přibližně ..... lžic tuku na každých 250 g syrové rýže.

Při používání risotto metody používáme přibližně ..... lžic tuku na každých 250 g syrové rýže.

Při používání risotto metody by se cibulka měla ....., aby nezískala žádnou barvu.

Při používání risotto metody by se cibulka měla ....., aby nezískala žádnou barvu.

Důvod přidávání tekutiny do cibulky po jejím zesklovatění je:

Důvod přidávání tekutiny do cibulky po jejím zesklovatění je:

Při používání risotto metody, které video ukazuje správný moment přidání rýže k opečení?

Při použití risotto metody, který z následujících bodů je důvodem k opečení rýže?

Při použití risotto metody, který z následujících bodů je důvodem k opečení rýže?

Která hromádka rýže na obrázku byla opečená při použití risotto metody?

Která hromádka rýže na obrázku byla opečená při použití risotto metody?

Při použití risotto metody, kolik vína na podlití potřebujeme na 250 g syrové rýže?

Při použití risotto metody, kolik vína na podlití potřebujeme na 250 g syrové rýže?

Při použití risotto metody musíme na první podlití vždy použít víno.

Při použití risotto metody musíme na první podlití vždy použít víno.

Jaký je správný postup při použití risotto metody?

Jaký je správný postup při použití risotto metody?

Risotto při přilévání vývaru do rýže vaříme na relativně ..... plameni.

Risotto při přilévání vývaru do rýže vaříme na relativně ..... plameni.

Během vaření risotto pravidelně mícháme, aby se tekutina rovnoměrně vstřebala a risotto se nepřipalovalo.

Během vaření risotto pravidelně mícháme, aby se tekutina rovnoměrně vstřebala a risotto se nepřipalovalo.

Které video demonstruje správný moment přidání další naběračky tekutiny do risotta?

Krémová konzistence autentického italského risotta je dosažena přidáním smetany.

Krémová konzistence autentického italského risotta je dosažena přidáním smetany.

Nejlepší je risotto připravit dopředu a udržovat ho teplé před servírováním.

Nejlepší je risotto připravit dopředu a udržovat ho teplé před servírováním.

Po dokončení risotta je nejlepší ho přiklopit a nechat odpočívat po dobu:

Po dokončení risotta je nejlepší ho přiklopit a nechat odpočívat po dobu:

Shrnutí

-
zodpovězených otázek
-
nezodpovězených otázek
Zrušit

Opravdu opustit kvíz?

Opravdu opustit kvíz? Aktuálně zodpovězené otázky nebudou vyhodnoceny a váš postup bude ztracen.

Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde